Vad är Microsoft TechDays?

Microsoft TechDays är konferensen för dig som vill få inspiration, upptäcka spännande nyheter och fördjupa dina kunskaper kring Microsofts produkter och tjänster. TechDays är en unik mötesplats med några av världens främsta talare och årets bästa tillfälle för kompetensutveckling och trendspaning. Vare sig du är intresserad av tekniska sessioner eller vill få en strategisk överblick av det senaste, så är TechDays konferensen för dig.

Välkommen till Microsoft TechDays 2018!

Tema 2018

Artificiell intelligens, Mixed Reality, och Quantum Computing skapar just nu förutsättningarna för framtidens teknologi. Aldrig förr har mänskligheten upplevt uppkomsten och implementeringen av så spännande och disruptiva innovationer. 

Temat för TechDays 2018 är “The Future Computed: Artificial Intelligence, Mixed Reality and Quantum Computing”, inspirerat av boken* av Harry Schum and Brad Smith.

*) The Future Computed: Artificiell intelligence och dess roll i samhället är en bok av Brad Smith, President och Chief Legal Officer, Harry Shum, Executive Vice President of Microsoft AI and Research Group kom ut i januari 2018.

På samma sätt som vi en gång i tiden gjorde PCn tillgänglig för alla, arbetar vi nu på Microsoft med att demokratisera och tillgängliggöra AI samt påskynda utvecklingen till samhällets fördel genom att förse alla utvecklare, företag och myndigheter med de verktyg som behövs för att bygga AI-baserade lösningar.

Mixed reality

Är den verklighet som uppstår då den fysiska världen smälter samman med den digitala. Denna evolutionära utveckling skapar möjligheter som vi inte kunnat föreställa oss tidigare och innebär nästa steg för mänskligheten, datorer och hur vi interagerar med vår omgivning.

Quantum Computing

Innebär ett gigantiskt framsteg från dagens teknologi som kommer förändra hur vårt ekonomiska, industriella, akademiska och sociala landskap ser ut för all framtid. På bara några dagar eller timmar, kan en kvantdator lösa komplexa problem som tar dagens datorer flera miljarder år.

Se inspelade sessioner från TechDays 2017!

 

 

Se öppningsfilmen från TechDays 2017!