Staffan Truvé

CTO, co-founder, Recorded Future

Staffan Truvé

CTO, co-founder, Recorded Future

Biografi

Staffan Truvé var medgrundare till Recorded Future 2009. Tidigare var han vd för forskningsinstitutet SICS samt för Interaktiva institutet (nu RISE). Innan dess var han VD för CR&T, ett forskningsinriktat konsultföretag och teknikfokuserad inkubator.

Truvé har medverkat eller hjälpt till att starta mer än ett dussin högteknologiska företag, bland annat Spotfire, Appgate, SmartEye, PilotFish, Makewave, Gavagai, Peerialism, Axiomatics och Recorded Future. Han har haft styrelseuppdrag för en rad andra startupföretag och har varit rådgivare för riskkapitalbolaget InnovationsKapital.

Truvé har en doktorsexamen i datavetenskap från Chalmers tekniska högskola. Han har studerat vid MIT genom Fulbrightprogrammet och har en MBA från Göteborgs universitet. Hans forskningsintressen omfattar parallell och distribuerad databehandling, artificiell intelligens, informationsvisualisering och öppen källkodsintelligens.

Staffan Truvé är medlem i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin och är för närvarande ordförande i 12:e divisionen av akademin – informationsteknologi.