Fotograf: Peter Cederling

Max Tegmark är nästa keynote talare!

Max ”Mad Max” Tegmark föddes 1967 och växte upp i stockholmsförorten Bromma. Han är professor i fysik vid en av världens mest prestigefyllda institutioner – fysikinstitutionen vid MIT, Massachusetts Institute of Technology, i USA. Max Tegmark har varit värd för radions Sommar i P1 och har kallats ”världens smartaste svensk”. Trots sina kontroversiella teorier tillhör han de mest citerade forskarna i världen. I sin fascinerande forskning undersöker Max Tegmark livets riktigt, riktigt stora frågor. Under årets TechDays kommer Max att medverka via hologram direkt från MIT. Max session fokuserar på AI och framtiden utifrån hans bok Liv 3.0.

Keynote med Max Tegmark torsdag 25 oktober kl 15.15 till kl 16.30.

Kort om AI

Artificiell intelligens kan beskrivas som något som tillför ett intelligent beteende till datorer eller datorprogram. AI kan hjälpa oss i vardagen eller arbetet genom att göra oss effektivare och underlättar bland annat arbetet inom forskning och sjukvård. I dagsläget har vi bara skrapat på ytan på vad AI kan hjälpa oss att uppnå.