Vad är Microsoft TechDays?

TechDays är Microsoft Sveriges största konferens för de som vill förstå det allra senaste och få en strategisk översikt över det ständigt föränderliga tekniska landskapet.

TechDays består av en två-dagars konferens samt en frivillig förberedande dag som syftar till att inspirera, vidga och fördjupa kunskaperna kring Microsofts produkter och tjänster för IT Influencers, Implementers, Developers, Data Professionals och IT Decision Makers.

TechDays passar både dig som har ett intresse för djupgående tekniska sessioner, samt dig som vill veta mer om hur man bör tänka strategiskt kring digitalisering och nya innovativa, tekniska lösningar.

Microsoft TechDays är inte bara en möjlighet för kompetensutveckling utan också en vibrerande mötesplats med över 40 utställare som erbjuder ett härligt myller av aktiviteter och demos. Här kan du upptäcka nya lösningar och knyta viktiga kontakter.

Välkommen till TechDays 2018!

Tema 2018

Artificiell intelligens, Mixed Reality, och Quantum Computing skapar just nu förutsättningarna för framtidens teknologi. Aldrig förr har mänskligheten upplevt uppkomsten och implementeringen av så spännande och disruptiva innovationer. 

Temat för TechDays 2018 är “The Future Computed: Artificial Intelligence, Mixed Reality and Quantum Computing”, inspirerat av boken* av Harry Schum and Brad Smith.

*) The Future Computed: Artificiell intelligence och dess roll i samhället är en bok av Brad Smith, President och Chief Legal Officer, Harry Shum, Executive Vice President of Microsoft AI and Research Group kom ut i januari 2018.

Artificial Intelligence

På samma sätt som vi en gång i tiden gjorde PCn tillgänglig för alla, arbetar vi nu på Microsoft med att demokratisera och tillgängliggöra AI samt påskynda utvecklingen till samhällets fördel genom att förse alla utvecklare, företag och myndigheter med de verktyg som behövs för att bygga AI-baserade lösningar.

Mixed Reality

Är den verklighet som uppstår då den fysiska världen smälter samman med den digitala. Denna evolutionära utveckling skapar möjligheter som vi inte kunnat föreställa oss tidigare och innebär nästa steg för mänskligheten, datorer och hur vi interagerar med vår omgivning.

Quantum Computing

Innebär ett gigantiskt framsteg från dagens teknologi som kommer förändra hur vårt ekonomiska, industriella, akademiska och sociala landskap ser ut för all framtid. På bara några dagar eller timmar, kan en kvantdator lösa komplexa problem som tar dagens datorer flera miljarder år.

Se inspelade sessioner från TechDays 2017!

 

 

Se öppningsfilmen från TechDays 2017!